масло рицини

Рицина — лікувальні властивості і застосування в медицині

масло рицини
На фото: листя рицини — вид знизу

Рицина — загальний опис

рицина звичайна — це рослина сімейства молочайних. В умовах тропіків і субтропіків рицина є багаторічним чагарником, що виростають до 10 метрів. Для Росії та інших країн помірного клімату рицина — однорічна рослина, висота якого всього 2-3 метра. Рицина була відома в далекій давнині, адже її насіння знаходили при розкопках в гробницях фараонів (IV століття до нашої ери). Ріцінус (кліщ) — таке родове назва рослині придумали римляни за те, що насіння його зовні нагадували кліща.

У дорослої рослини — прямий стебло, що має порожнисте будову. Колір стебла може бути рожевим, бордовим і фіолетовим. Великі, глубокоразрезниє листя зеленого або темно-червоного кольору дуже прикрашають рицину. Маючи близько метра в діаметрі, вони надають рослині особливу декоративність.

У літній період на рослині з’являються суцвіття, а трохи пізніше — плоди, схожі на круглих їжачків. Всередині коробочки плода і розташовуються насіння.

Рицина звичайна вирощується як декоративна рослина, олійного і лікарського.

Рицина — види і місця зростання

Сучасні вчені схильні погодиться, що батьківщиною рицини є Північна Африка. Втім, рицина в даний час широко поширилася на всіх континентах, хоча в дикому вигляді рости і плодоносити вона може тільки в умовах субтропіків або тропіків. Індія є першою країною в світі, що використовує рицину в виробничих цілях: масло з її плодів знаходить попит по всьому світу.

До Росії рицина була завезена з Індії в XIX столітті.

Рицина — лікувальні властивості

Рицину використовують як проносне, а також при допомозі породіллі. Вона прекрасно стимулює мускулатуру матки, викликаючи родові сутички. Її додають в бальзами від опіків, виразок і ран.

Крім лікувальних, рицина має іншими чудовими властивостями: її масло не замерзає і не сохне. Тому його використовують для змащення навіть в авіації.

Рицина — лікарські форми

З насіння рицини добувають класичне проносне — касторове масло. У промислових цілях рицину вирощують саме заради насіння.

Кетамін, що виготовляється в медичних цілях, виходить в результаті першого гарячого пресування. У процесі виробництва необхідно зруйнувати рицин — хімічно нестійке, але дуже отруйна речовина, що входить до складу масла рицини. Для цього вже готову олію піддають гідролізу — обробці гарячою парою.

Макуха, який виходить після віджимання касторової олії, є хорошим азотним добривом. А ще його можна використовувати при виробництві клею.

Рицина — рецепти

Кетамін або касторка — звичне з дитинства і широко застосовується засіб при запорах. Побороти цю недугу допоможуть 1-2 чайні ложки касторової олії, прийняті одномоментно.

Вважається, що втираючи в бородавки або пігментні плями касторове масло по десять хвилин щодня вранці і ввечері, можна розлучитися з цими неприємними явищами.

Кетамін, нанесене на порізи і садна, сприяє їх швидкому загоєнню. При регулярному змазуванні касторка допоможе вилікувати навіть геморой.

Застуда і кашель відступлять, якщо нагрітим касторовою олією натерти на ніч груд і гарненько укутати. Не тільки простуду, але і бронхіт можна вилікувати, якщо натерти груди на ніч сумішшю 2-х столових ложок касторки і столової ложки скипидару.

Касторка допоможе пом’якшити стопи ніг і позбутися від натоптишів. Досить завдає її на ніч, не забуваючи надіти теплі шкарпетки. Через три тижні підошви ніг знову стануть м’якими.

Якщо перед сном закопувати в очі по одній краплі касторки, втома пройде, а самі очі перестануть червоніти. Закопують касторове масло в око і як ефективний засіб від ячменю.

Зробити волосся м’яким і блискучим допоможе одна столова ложка касторки, змішана з половиною склянки теплого кефіру. Суміш слід нанести на волосся, закутати голову години на півтора. Потім ретельно вимити волосся і голову.

Рицина — протипоказання

До складу насіння рицини входить рицин. Ця речовина містять ціанід, і воно смертельно отруйна. Саме від нього позбавляються гідролізом при виробництві нешкідливого касторової олії. При випадковому попаданні насіння в організм, потрібно терміново викликати блювоту, промити шлунок і негайно викликати швидку допомогу.

При отруєнні алкоголем, бензолом та іншими жиророзчинними речовинами, касторове масло застосовувати не можна.

Використовувати касторку як проносне протягом довгого часу не слід. Це може пошкодити слизову кишечника.

Кетамін може стати причиною алергічної реакції.

© 2012-2017 "Жіноча думка". При використанні матеріалів — посилання на першоджерело обов’язкове!
Контактна інформація:
Головний редактор порталу: Катерина Данилова
Електронна пошта: [email protected]
Телефон редакції: +7 (926) 927 28 54
Адреса редакції: вул. Сущевська д. 21
Інформація про рекламу

Рицини звичайної насіння олія — ​​рослинний засіб, що володіє проносну дію. Ознайомимося з інструкцією до препарату.

Які у препарату «рицини звичайної насіння олія» склад і форма випуску?

Фармацевтична промисловість отримує це проносний засіб з насіння звичайної рицини шляхом проведення холодного пресування, в результаті виходить касторове масло, яке містить різні цілющі компоненти.

Насіння рицини включають в свій склад до 56% жирного касторової олії, яке складається переважно з глицерида ненасиченої так званої ріціноловой кислоти. Крім того, присутні різні корисні кислоти: стеаринова, лінолева, діоксістеаріновой і оленів, а також виявлено гліцерин.

Крім того, насіння рицини містять клітковину, деяка кількість білкових речовин, алкалоїди, виявлені так звані безазотистих компоненти, а також присутній з’єднання рицин, яке є досить-таки отруйним.

У зв’язку з наявністю рицину в рицини звичайної, насіння можна вживати всередину, так як це може спровокувати важке отруєння.

Масло з насіння рицини звичайної можна придбати в безрецептурний відділі, застосовувати цей засіб рекомендується за призначенням лікаря як проносний препарату. Випускається лікарський препарат як в рідкому вигляді в темному флаконі, так і в капсулах.

Рослинний препарат слід зберігати в затемненому місці, краще поміщати масло в прохолодні умови. Не можна допустити потрапляння ліки в руки до дітей, отже, необхідно прибирати препарат подалі.

Термін придатності масла становить два роки, по закінченні чого його використовувати не рекомендується, так як прострочене лікарський засіб може завдати шкоди здоров’ю.

Яке у засоби «рицини звичайної насіння олія» дію?

Рицини звичайної насіння олія має послаблюючу дію. При прийомі рослинного препарату всередину відбувається його гідролізаціей липазой безпосередньо в тонкому кишечнику, в результаті біохімічного процесу утворюється рицинолевая кислота, що дратує рецептори кишечника, а також відбувається рефлекторне посилення перистальтичних рухів, що веде до діареї.

Після застосування масла послаблюючий ефект від лікарського засобу настає приблизно через п’ять, шість годин. Крім діареї препарат може викликати скорочення міометрія рефлекторного характеру.

Як проносний засіб препарат слід використовувати після консультації з лікарем, якщо буде потрібно, лікар проведе необхідні діагностичні заходи, щоб виявити причину запору. Найчастіше, порушення перистальтики пов’язано з шлунково-кишкової патологією.

Застосовувати масло звичайної рицини тривалий час не рекомендується, так як у хворого виникне порушення функції кишечника.

Які у ліки «рицини звичайної насіння олія» показання до застосування?

Рицини звичайної масло показано до застосування всередину при наявності у пацієнта порушеною перистальтики, зокрема при виявлених запорах.

Крім того, засіб використовують зовнішнім способом для лікування поверхні рани, опіків, а також для пом’якшення шкірних покривів, призначають препарат і для зміцнення волосся і при наявності у пацієнта лупи. Це масло входить до складу деяких мазей і бальзамів, які використовують при перерахованих вище станах.

Які у олії з насіння рицини звичайної протипоказання до застосування?

Перерахую стану, коли препарат «рицини звичайної насіння олія» протипоказаний до застосування:

• Препарат не застосовують при підвищеній чутливості до компонентів, що входять до складу масла рицини;
• Чи не призначають рослинний засіб при отруєнні так званими жиророзчинними сполуками (фосфором, крім того, бензолом і так далі);
• Протипоказано засіб при отруєнні екстрактом чоловічої папороті.

Лікарський препарат не можна застосовувати при синдромі "гострого" живота.

Яке у олії з насіння рицини звичайної застосування і дозування?

Масло показано як проносний препарату для застосування всередину дорослим особам в кількості 15 або 30 грамів, дітям призначають засіб по 5 або 15 грамів після попередньої консультації з педіатром.

Перш ніж використовувати лікарський засіб рекомендується порадитися з кваліфікованим лікарем. У вигляді капсул масло призначають дорослим по 15-30 штук, а дітям показано застосування препарату в кількості від 5 до 10 капсул.

З метою зміцнення локонів масло наносять безпосередньо на коріння волосся, акуратно втираючи рослинний засіб в шкіру голови. Для пом’якшення шкірних покривів невелику кількість препарату наносять на суху шкіру масажними рухами.

Які у олії з насіння рицини звичайної побічна ефекти?

При тривалому використанні масла звичайної рицини у пацієнта може розвинутися атонія кишечника, тобто відбудеться зниження тонусу, що може порушити перистальтичні рухи кишкової трубки.

Передозування від олії з насіння рицини звичайної

Якщо з якихось причин масло буде вжито всередину у великій кількості, тоді рекомендується спровокувати блювоту, після чого слід проконсультуватися з лікарем особливо в тій ситуації, коли у пацієнта погіршиться самопочуття.

Варто відзначити, що масло насіння рицини звичайної не рекомендується приймати більше трьох діб як проносний препарату.

Чим замінити масло насіння рицини звичайної насіння, аналоги які підійдуть?

Кетамін відноситься до аналогів.

Застосовувати масло рицини слід за призначенням лікаря, коли є для цього свідчення.

Пацієнтом самостійно повинна бути вивчена інструкція із застосування прописаного препарату. Будьте здорові!

Схожі новини

Рицина — користь і шкода рослини, який подарував світові касторове масло

Рицину, що нагадує зовні невелику пальму, часто можна зустріти на міських клумбах і присадибних квітниках. Але мало хто здогадується, що це декоративна рослина є сировиною для виробництва касторової олії і містить отруйну речовину, що не уступає по силі ціаніду.

масло рицини

Фото: Depositphotos.com Автор: Markit

Рицина, яку римляни називали ріцінус через схожість форми насіння з кліщем, відома задовго до нової ери. Її використовували як лікарську рослину в Стародавньому Єгипті та Римі, а із зелених частин рослини готували смертельні отрути. Насіння рослини виявлені в єгипетських саркофагах, його зображеннями прикрашені храми у Фівах.

Поширюючись на нові континенти, рицина отримувала нові назви — конопля турецька, дивне дерево, рай-дерево, північна пальма, касторове насіння, рицин. У Росії рослина з’явилася в кінці XIX століття і застосовувалося для родової стимуляції, зміцнення волосся і очищення кишечника. Масло використовувалося як мастильний матеріал для обробки шкір і готових шкіряних виробів.

Родина рицини — Ефіопія. Зустрічається в дикому вигляді в тропічному кліматі Африки і Азії. Вирощується як культурна рослина у Франції, Португалії, Іспанії та Італії. У сприятливому кліматі рицина виростає до 10 м заввишки і представляє потужний багаторічна рослина.

Тривалість життя — до 10 років і більше. В умовах з чітким поділом сезонів і сильними температурними перепадами рослина не витримує суворих зим і вимерзає.

На території Росії рицину вирощують в декоративних цілях як трав’янистий однорічник. Для виробничих потреб культивується в Ростовській області, Ставропольському і Краснодарському краї.

Світове лідерство по вирощуванню сировини для виробництва касторової олії належить Індії.

Рицина відноситься до сімейства молочайних. Зростає на родючих ґрунтах, віддає перевагу сонячним місцям і теплий клімат. Трав’яниста рослина з потужним порожнистим стеблом зеленуватого або червонуватого відтінку виглядає надзвичайно ошатно. Великі блискучі листя, розсічені на 7-11 лопатей, можуть досягати до метра в поперечному розмірі.

У липні з’являються перші стрілки суцвіть на кінцях стебел. Чоловічі і жіночі квітки червоного, синюватого або білого кольору зібрані в конічну кисть. Плід представляє кулясту коробочку з трьома стулками. Насіння еліптичної форми блискучі, з мармуровим малюнком. Всі зелені частини рослини отруйні і містять алкалоїд рицинин.

Розмірковуючи про користь чи шкоду рицини, найчастіше мають на увазі властивості касторової олії. Його віджимають з насіння, в оболонках яких знаходиться отруйна речовина білкової природи рицин. Щоб позбутися від сильнодіючого природного отрути, масло піддається обробці гарячою парою. Нестійке отруйна сполука під впливом високої температури розкладається, а масло стає придатним для використання.

Рицина подарувала людству унікальний лікувальний засіб, користь якого обумовлена ​​його складом:

  • олеїнова кислота;
  • ліноленова кислота;
  • стеаринова кислота;
  • гліцерид ненасиченої ріціноловой кислоти;
  • гліцерин;
  • мікро- і макроелементи.

суперечливі властивості

Користь касторової олії неоднозначно розцінюється фахівцями з традиційній медицині різних країн. У США продукт вважають безпечним і ефективним проносним засобом, у Франції не застосовують через грубе впливу на слизову кишечника.

Справа в тому, що застосування касторки викликає подразнення рецепторів слизової тонкої і товстої кишки, що рефлекторно підвищує перистальтику. Через 4-6 годин після прийому всередину проявляється проносний ефект.

Шкода від застосування касторки як проносний виникає при тривалому прийомі (більше 3-х днів поспіль). Роздратований компонентами масла товстий і тонкий кишечник може стати причиною зневоднення організму. При збільшенні дозування відзначається спазм мускулатури матки у жінок. Особливу небезпеку це стан представляє на третьому триместрі вагітності через загрозу передчасних пологів.

Застосування в традиційній медицині

У медицині масло використовується як проносне і очищає кишечник засіб. Також вважається, що касторка володіє сильним глистогінну ефектом. Для стимуляції родової діяльності застосовується вкрай рідко. Відзначено посилення дії препаратів місцевого призначення при використанні їх разом з касторовою олією.

Випускають масло касторки в невеликих флаконах та капсулах. Воно може зберігатися в холодильнику кілька років і не принесе шкоди, якщо буде захищено від світла темним склом і щільно закрита кришкою або оболонкою капсули.

Застосування в косметології

Склад масла ідеально підходить для застосування в косметичних цілях. У народній медицині збереглися рецепти вікової давнини, ефективність яких підтверджена часом.

Касторку використовують в домашніх умовах і в престижних косметичних салонах. Вона дарує життєву силу і шовковистого блиску волоссю, усуває проблеми зі шкірою, стимулює зростання і зміцнює вії.

Маска для сухих і ламких волосся

Масло розігріти до комфортної для тіла температури і нанести на волосся. Користь від маски примножиться, якщо голову обернути плівкою, а потім рушником. Через годину волосся вимити шампунем, прополоскати відваром ромашки.

Маска для жирного волосся з посіченими кінчиками

Для косметичної процедури знадобляться 0,5 склянки кефіру і 1 ст. л. масла. Нанести на шкіру голови і ретельно розподілити по всій довжині волосся.

Через годину змити і прополоскати слабким лимонним розчином.

Маска при випаданні волосся

Змішати в рівних кількостях масло, спирт і сік одного лимона. Отриману суміш втерти в шкіру голови на ніч, а вранці ретельно змити.

Маска від лупи

У рівних частинах змішати масло касторки і настоянку календули, нанести на шкіру голови. Через півгодини змити.

Засіб для зміцнення вій

Ватним тампоном нанести масло на вії і нижню повіку. Уникати потрапляння в очі. Через півгодини надлишки масла видалити серветкою. Помітний ефект від щоденних процедур проявляється через 3-4 тижні.

Користь від масок з касторовою олією відзначена при сухій і в’янучої шкірі. Наявність в складі касторки ненасичених жирних кислот повертає шкірі молодість і еластичність, робить менш помітними веснянки і пігментні плями. Кетамін зберігає здоров’я шкіри рук і обличчя в зимовий період, відмінно бореться з висипом вугрів.

Маска для лікування проблемної шкіри

На добре розпарену шкіру нанести серветкою тепле касторове масло. Через 1-1,5 години видалити серветкою надлишки і сполоснути обличчя прохолодною водою.

Протипоказання

Кетамін заборонено до застосування всередину при ряді захворювань і станів:

  • загострення хронічних захворювань і гострі хвороби кишечника;
  • вагітність на всіх термінах;
  • період годування груддю;
  • кровотечі маткові і кишкові;
  • непрохідність кишечника механічного характеру;
  • хронічні запори;
  • індивідуальна непереносимість;
  • дітям, які не досягли 12 років.

Зберігати насіння рицини необхідно в недоступному для дітей місці.

Рицина: користь і шкода

масло рициниПро користь касторової олії чули навіть дуже далекі від медицини люди, але більшість з тих, хто все життя використовує касторку для лікування закрепів або від випадіння волосся, навіть не підозрює з якої рослини і як видобувається це масло. Але ж у рицини, рослини, з насіння якого вичавлюють касторове масло, є й інші корисні властивості, наприклад, зараз обговорюється можливість використовувати препарати рицини для боротьби з раком.

Рицина звичайна — корисні властивості і застосування

Рицина звичайна, касторка, дивне або райське дерево — під такими назвами це багаторічна деревоподібна рослина, з сімейства молочайних відомо в більшості країн Європи та Азії. Своє «офіційне» назву — рицина, рослина отримала через зовнішнього вигляду насіння, що нагадують коричнево-чорних кліщів. Про різноманітні властивості рослини люди знали ще за часів Стародавнього Єгипту і Риму, використовуючи рицину не тільки для лікування, але і для виготовлення отрут. В наші дні рицину вирощують в промислових кількостях — заради касторової олії, вичавлювати з насіння рослини.

Використання рицини в народній медицині вкрай рідко, адже крім корисних речовин, в його склад входять кілька отруйних речовин, таких як рицин і рицинин. по своїй «забійної» силі не поступаються прославленим ціаніду. Тому, кажучи про корисні властивості рицини, прийнято згадувати лише про касторовій олії, причому приготованому в промисловості, але насправді, для лікування можна використовувати і листя рослини, отруйні речовини є тільки в насінні рицини, а наземні частини цілком безпечні.

Рицина звичайна містить до 50-60% НЕВИСИХАЮЧІ в будь-яких умовах жирної олії, з якого і виготовляють касторове масло, в його склад входять гліцериди ненасичений, олеїнова, стеаринова і лінолева кислоти і гліцерин. Крім того, до складу рослини входить безліч мікро — та макроелементів, таких як кальцій, калій, магній і залізо. Отруйні речовини, що входять до складу насіння рицини, є найсильнішим біологічним отрутою, який блокує утворення білка на рівні рибосом, тому потрапляння рицину в організм людини може привести до летального результату.

Застосування рицини в медицині

1. Застосування касторової олії. Кетамін традиційно використовують для лікування захворювань кишечника, воно має спазмолітичні, протизапальні і очисними властивостями. Його застосовують для лікування:

  • запорів — як проносний;
  • колітів, ентеритів і інших запальних захворювань кишечника;
  • зовнішньо — для лікування ран, забитих місць, опіків, виразок, бородавок і простудних захворювань;
  • геморою — зовнішньо і всередину;
  • варикозного розширення вен;
  • гінекологічних захворювань;
  • очних хвороб — при запальних захворюваннях в очі закопують касторове масло.

2. Настій із листя — для лікування ендометріозу у жінок.

Застосування рицини — рецепти

1. Кетамін при запорах — досить випити 1-2 чайні ложки олії натще, при сильних запорах рекомендується пити масло курсами — по 2-3 дня, потім перерва на 3-5 днів і знову повторити прийом;

2. Кетамін для очищення кишечника і лікування запальних захворювань кишечника — потрібно випивати по 1-2 ч л олії натще вранці до їжі, щодня протягом 7-10 днів;

3. Для лікування застуди та бронхітів — щодня розтирати теплим касторовою олією груди хворого 2-3 рази на день, а потім укутують його теплою тканиною;

4. Для лікування ран, опіків, бородавок, варикозного розширення вен і геморою — щодня потрібно втирати масло в шкіру для досягнення косметичного ефекту або наносити олію на порізи і опіки;

5. Для лікування захворювання очей — при втомі, почервонінні очей або ячмені закопують перед сном по 1-2 краплі олії в кожне око протягом 3-5 днів;

6. У косметології — масло касторки використовують при випаданні волосся, для відбілювання пігментних плям, боротьби зі зморшками і нерівностями шкіри, а також при мозолях і натоптишах;

7. Настій з листя — його застосовують для лікування ендометріозу. Для приготування настою 10 гр листя дрібно подрібнюють, заливають 1 склянкою окропу і кип’ятять протягом 15-20 хвилин, а потім наполягають кілька годин. Після цього настій проціджують і приймають по 1 ст л 3 рази в день протягом 10-14 днів.

Протипоказання

Застосовувати касторове масло не можна при вагітності — так як воно здатне посилити скорочення мускулатури матки і може спровокувати викидень або передчасні пологи. З обережністю і тільки після консультації лікаря використовують касторову олію при годуванні грудьми і для лікування дітей віком до 2-х років.

Не можна використовувати касторову олія як проносний і для очищення кишечника при отруєнні жиророзчинними речовинами.

Також вкрай не рекомендується тривало застосовувати касторове масло для лікування закрепів, так як це може викликати ослаблення перистальтики кишечника.

Чи всі ви знаєте про рицини?

масло рициниРицина звичайна представляє собою багаторічна рослина, яка ставитися до сімейства молочайних. У висоту вона може досягати 1 — 3 метри.

Друга назва рицини — касторка.

Ця рослина було відомо ще в давнину. При розкопках його насіння були виявлені в гробницях фараонів. Римляни називали рицину «ріцінус» (перекладається як «кліщ») через її колючих і кулястих насіння. Звичайно, зовні насіння рицини більше схожі не на кліщів, а на маленьких їжачків.

На думку фахівців, батьківщиною рицини є Східна, а також Північна Африка. Саме тут крім декоративного можна зустріти ще й дикоросла рослина. У окультуреному вигляді воно поширилося в Азії. Закріпилася рицина і в Індії. Тепер ця країна є основним виробником і постачальником касторової олії .

Що стосується Європи, то тут ця рослина не привернула особливої ​​уваги і зацікавило вчених тільки в 19 столітті. В результаті рицина стала вирощуватися цілими плантаціями. В цей час були відібрані саме ті сорти, які могли нормально рости навіть в помірному кліматі.

Варто відзначити, що рицина звичайна має безліч назв: канакунжут, кана, чакча, клячіще, райське дерево, дивне дерево, касторка, рицину, турецька конопля, рай-дерево.

Лікувальні властивості рослини

Дуже часто рослина рицина застосовується як проносний засіб і при допомозі породіллі. Воно прекрасно стимулює м’язи матки, викликаючи таким чином сутички. Крім цього касторка є одним з компонентів загоюють бальзамів. Засоби, до складу яких входить цей інгредієнт, допомагають швидко позбутися від ран, виразок і опіків. Препарати на основі рицини добре пом’якшують шкіру.

Що стосується олії з насіння рицини, то воно має безліч позитивних якостей. Зокрема, воно не сохне і не замерзає, в зв’язку з чим цей компонент застосовують не тільки в медицині і косметології, але навіть в авіації для змащення.

Хімічний склад

Насіння рицини містять невисихаюче жирне масло, яке має неприємний запах, алкалоїди, білкові компоненти і безазотистих речовини. Крім того, в складі касторки є гліцериди рицинолевої, діоксістеаріновой, лінолевої, олеїнової і стеаринової кислоти, гліцерин і неомиляемие речовини. Варто пам’ятати, що рослина отруйна. Особливо його насіння.

лікарські форми

масло рициниЗ насіння рицини виготовляють масло, яке є класикою серед проносних засобів. Тому вирощують цю рослину в промислових масштабах виключно заради насіння.

Кетамін отримують в результаті самого першого гарячого пресування. При його виготовленні необхідно зруйнувати таку речовину, як рицин. Це нестабільний хімічна сполука, яка входить до складу касторової олії, є справжньою отрутою. Саме тому продукт з насіння обробляється гарячою парою, тобто піддається гідролізу.

Після віджимання залишається не тільки масло рицини, але і макуха. Його застосовують як азотне добриво, а також при виготовленні клею.

Рицина і народна медицина

Червона рицина широко застосовується при виготовленні препаратів нетрадиційної медицини.

Застосування при запорах

Якщо у хворого починаються запори, то для усунення проблеми фахівці рекомендують прийняти лише кілька чайних ложечок касторової олії.

При пігментних плямах і ранах

Якщо щодня кілька разів на добу втирати в пігментні плями і бородавки масло рослини, то можна повністю позбутися від подібних явищ. При цьому втирати засіб потрібно протягом 10 хвилин.

Також можна наносити олію на садна і порізи. Ця речовина прискорює процес їх загоєння. Варто відзначити, що при регулярному використанні цей засіб допомагає вирішити проблему з гемороєм.

Застосування масла при застуді

При застуді і сильному кашлі масло з рицини можна використовувати для натирань. Наносити засіб краще на ніч, змащуючи груди. Після цього необхідно укутати. Якщо змішати кілька столових ложок касторки і ложку скипидару, то вийде препарат проти бронхіту. Його також слід застосовувати для натирань.

Застосування від натоптишів

Кетамін здатне вирішити проблему навіть з натоптишами і сухою шкірою стоп. Досить нанести засіб на шкіру ніг і надіти шкарпетки. Через приблизно три тижні стопи стануть знову м’якими.

Часто втомлюються очі? Кетамін вирішить проблему. Його можна закопувати перед сном по одній краплі. Варто відзначити, що йде не тільки втома, а й почервоніння. До того ж препарат часто використовують для профілактики ячменю.

Рицина і косметологія

Червона рицина застосовується в косметології. Адже її масло дозволяє зробити волосся блискучим і м’якими. Для приготування маски необхідно змішати столову ложку касторки і 1/2 склянки підігрітого кефіру. Готова суміш наноситься на волосся. Після цього голову необхідно укутати і витримати маску протягом години. В кінці процедури волосся слід ретельно вимити.

Протипоказання

масло рициниЯк і будь-який лікарський рослина, рицина звичайна має протипоказання. В її складі присутній ціанід. Ця речовина отруйна. Саме від нього намагаються позбутися при виготовленні масла. Якщо насіння випадково потрапили в організм, то насамперед необхідно викликати блювоту, негайно викликати швидку допомогу. У такій ситуації проводять промивання шлунка.

При отруєннях бензолом, алкоголем та іншими жиророзчинними засобами, використовувати масло рицини строго заборонено .

Також не слід застосовувати масло з насіння цієї рослини як проносний протягом тривалого часу. В іншому випадку може статися пошкодження слизової оболонки кишечника.

Слід зазначити, що касторове масло — це сильний алерген. Тому його слід з обережністю використовувати тим, хто схильний до проявів цієї недуги.

Використовувати кошти, приготовані на основі рицини, слід вкрай обережно, так як при неправильному приготуванні препарат може негативно позначитися на стані хворого. Саме тому фахівці не рекомендують займатися самолікуванням. При необхідності краще звернутися до лікаря.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *